به گزارش خبرنگار مهر، دکتر فرهاد طاهریان روز دوشنبه در نشست خبری روز جهانی هاری در ساختمان شماره 2 وزارت بهداشت در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر میزان خسارات وارده به دامهایی که توسط حیوانات وحشی تلف می شوند گفت: تا پایان سال 84 پرداخت خسارت از سوی صندوق بانک کشاورزی به صورت محدود صورت می گرفت اما با توجه به تلفات زیادی که در جمعیت دامها رخ می دهد نیاز است سالیانه 150 میلیون تومان برای پرداخت خسارت به صاحبان دامها داده شود.
وی با اشاره به اساس مبارزه با هاری که عبارت است از واکسیناسیون سگهای صاحب دار، کنترل سگهای ولگرد و کنترل بیماری در حیات وحش افزود: با توجه به توصیه سازمان جهانی بهداشت مبنی بر واکسیناسیون سگهای صاحب دار این کار قریب به دو دهه است که توسط سازمان دامپزشکی کشور انجام می شود.
طاهریان از قلاده گذاری و صدور گواهی بهداشتی برای سگهای گله خبر داد و گفت: سالیانه به طور متوسط 300 هزار قلاده سگ را واکسینه می کنیم که این رقم در برنامه پنجم به بیش از 400 هزار قلاده خواهد رسید.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور با اعلام اینکه 900 هزار تا یک میلیون قلاده سگ صاحب دار در کشور وجود دارد، ادامه داد: سازمان دامپزشکی دسترسی به 75 درصد این سگها را مورد توجه قرار داده که برای انجام آن ابزار و امکانات مورد نیاز لازم است.
وی به استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی کانون یابی بیماریها در ارتباط با بیماری هاری اشاره کرد و گفت: مشکل اصلی برای سازمان دهی برنامه ها مسئله هاری در حیات وحش است که سگها را در معرض خطر قرار می دهد و متولی اصلی این کار سازمان حفاظت محیط زیست است.
طاهریان افزود: عمدتا هاری یا گزش دامها در اقشار آسیب پذیر روستایی و عشایری با جمعیت دامی بسیار کم اتفاق می افتد که دامهای آنها تحت پوشش بیمه نیست و خسارتی به آنها پرداخت نمی شود.
دکتر سیامک نیکخواه مسئول مرکز مبارزه با بیماری هاری در سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به اولین دوره واکسیناسیون حیوانات گوشتخوار در سال 1334 در کشور گفت: کمتر از 12 درصد هاری در دامهای کشور ناشی از سگهای صاحب دار است و مابقی مربوط به سایر حیوانات است.
نظر شما